dscf6072.jpg
Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Vítáme vás v našem klubu

Věnujte prosím chvíli času k přečtení tohoto příspěvku. Pokud se k němu budete chtít vrátit kdykoli později, odkaz na něj najdete v Uživatelském menu v pravém sloupci stránek.

Při registraci jste vyplnili základní údaje a na jejich základě jste se stali členy klubu. Nyní je na čase vyplnit další údaje na svém profilu. To uděláte snadno. Stačí kliknout si na svůj avatar (který tam patrně ještě nemáte) na přihlašovacím modulu vpravo a poté na stránce profilu uvidíte v jeho horní části odkaz Upravit. Upozorňuji, že pouze Uživatelské jméno, veškeré údaje o vozidle a vaše webová stránka jsou viditelné pro všechny návštěvníky webu. Veškeré ostatní údaje v profilu (samozřejmě s výjimkou hesla) jsou viditelné pro ostatní zaregistrované – tedy pouze pro ostatní členy klubu.

Vyplňte prosím základní informace o vozidle a nahrajte k němu alespoň jednu fotografii. Pokud máte vozidel více, jedno vyberte jako hlavní a další můžete doplnit jako „Druhé vozidlo“. V dalších záložkách si můžete nahrát svůj „Avatar“ a „Obrázek záhlaví“. V Podrobnostech si také můžete vyplnit „Podpis na fóru“ který se bude zobrazovat pod všemi vašimi příspěvky na interním fóru. Tlačítkem „Aktualizovat“ vše uložíte a máte za sebou první první nastavení.

Jaké zde máte možnosti

Pokud jste přihlášeni, rozšíří se Vám možnosti využití klubového webu. Můžete zde prezentovat své vozy i sebe a své aktivity. Také můžete kontaktovat ostatní členy. V rámci ochrany před spamem, nejsou nikde zveřejněny přímé emailové adresy. Pokud chcete jiného člena kontaktovat, stačí si najet na jeho profil. Tady nad Obrázkem záhlaví najdete odkaz „Zprávy“. Pod ním se skrývají dvě možnosti jak mu napsat. Můžete mu odeslat email prostřednictvím formuláře, nebo „Soukromou zprávu“. Soukromé zprávy jsou jednoduché zprávy posílané pouze v rámci tohoto webu. Adresát na ni bude upozorněn ve chvíli kdy se na web přihlásí.

Další možnost, kterou Vám profil umožňuje je psát vlastní články (blogy). Pod záložkou „Články“ ve Vašem profilu máte odkaz „ Nový blog“. Při vytváření nového článku si můžete vybrat zda bude okamžitě zveřejněn (Ano/Ne). Dále si vyberete kategorii kam váš příspěvek nejlépe zapadá. Pod záložkou „Přístup“ máte na výběr několik možností. Pokud necháte „Public“, bude příspěvek viditelný pro všechny návštěvníky webu. Volba „Registrovaný“ znamená že příspěvek uvidí pouze členové klubu (po přihlášení) ostatních možností si nevšímejte.
„Titulek“ je nadpis příspěvku. „Úvodník blogu“ je úvodní část která je vidět spolu s nadpisem. „Celý blog“ je pokračování textu které se zobrazí když si čtenář tento článek zobrazí. Odkazem „Zapnout editor“ je možné přepnout zobrazení textu mezi přímým zápisem html, nebo klasický editor s možností úpravy textu, vytváření odkazů a dalších funkcí. Používejte prosím tyto funkce s mírou. Pokud chcete do článku vložit obrázky, je tu jednoduchá možnost jak k tomu využít aplikaci galerie. Je to elegantní a jednoduché řešení, ale má své omezení. V každém článku jde použít pouze jednou. Obrázky tedy mohou být v článku pouze na jednom místě všechny pohromadě. K tomu stačí do článku na místo kde chcete mít obrázky vložit tento kód: 

[cbgallery:gallery folders="false" / ]

ALE POZOR, BEZ TÉ MEZERY MEZI LOMÍTKEM A KONCOVOU ZÁVORKOU! Zde je to s mezerou navíc, protože při správném zápisu by se nezobrazil kód ale tlačítko pro vkládání obrázků.

Po uložení článku a jeho zobrazení, se jeho autorovi v tomto místě zobrazí stejné tlačítko pro vložení obrázku jako v galerii. Obrázky vložené do článku se zobrazují pouze v článku ve kterém jsou vložené. V galerii ani v jiném článku se nezobrazí!

Dále máte k dispozici vlastní Galerii. Zde je možné vytvářet jednotlivá „Alba“ a do nich vkládat obrázky a fotografie. Vytvářejte si prosím alba a všechny mediální soubory ukládejte do alb. Nedávejte prosím soubory „na přímo“. Obrázkové soubory můžete buďto přímo vkládat, nebo nalinkovat odkazy na soubor který už jsou uloženy někde na webu. Je možné vkládat také odkazy na videa. Videa není možné ukládat přímo na náš web. Lze je pouze „nalinkovat“ z jiného umístění někde na webu, většinou tedy na YouTube.

Také tu máme Interní fórum. To by mělo být prozatím využíváno především diskuzi o klubových záležitostech. Fórum je v současnosti viditelné pouze pro přihlášené členy. Pokud by se v budoucnu stalo fórem veřejným, bude rozděleno na současnou interní část která zůstane i nadále veřejnosti nepřístupná a novou veřejnou část.

Pokud bude potřeba, budu tyto informace dále doplňovat.