dscf6044.jpg
Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Prvním úkolem tedy bylo vyřešit pohodlné spaní spolu s úložnými prostory. Protože nemám rád když musím ven za deště, chtěl jsem docílit možnosti dostat se pokud možno k veškerému materiálu uloženému pod postelí bez nutnosti opustit auto.

Na první dovolenou se rychle sešroubovala dřevěná postel z toho co se našlo doma. Účel to sice splnilo, ale rozhodně to nebylo ono. Následovalo tedy hledání inspirace a prostudování spousty různých zdrojů převážně na různých fórech. Nakonec zvítězila varianta hliníkový jekl 20x20x1,5 mm z www.ehlinik.cz a plastové spojky z www.sunap-plasty.cz. Hliníkové jekly se dají objednat nařezané na přesný rozměr. Na montáž pomocí plastových spojek je potřeba pouze palička. Spojky jdou do jeklu poměrně ztuha a poté co je tam dostanete už není cesty zpět. Je to nerozebiratelný spoj.

Nahoře je deska z 18 mm vodovzdorné protiskluzové překližky a nakonec 8 cm silná matrace. Překližkové desky jsou rozděleny na několik dílů. Hlavní důvod byl aby s nimi byla lepší manipulace a dalo se snadněji dostat pod kteroukoli část. Při rozkresu na nařezání desky se ukázalo že je to nutné i z toho důvodu, aby se to vůbec dalo z jedné desky nařezat. V neposlední řadě je to fajn i při přenášení jednotlivých dílů, protože ta deska je z celé postele nejtěžší smile.

Postel má rozměr 140 x 190 cm. Vestavba je dvoudílná s tím že hlavní část je v autě napevno a přední část se dá snadno posunout nebo vyndat ven. Lze ji použít samostatně jako stoleček. Dospod se vejde 8 klasických plastových přepravek na zeleninu nebo maso (6 pod pevnou část, 2 pod stoleček). Případně se samozřejmě dají nakombinovat jiné přepravky dle potřeby.

A co ta legrace stála? Hliník přišel na 1 700, spojky na 1 300 a překližka na 2 000 Kč.